Enquête


 

Om een idee te krijgen van de huidige bedrijfsstrategieën betreffende ontworming en wormcontrole in Vlaamse schapenbedrijven werd tussen oktober 2009 en januari 2010 een schriftelijke enquête met vragen over wormcontrole bij de lammeren, wormcontrole bij de ooien en algemene vragen over het bedrijfsmanagement afgenomen. De enquête werd bezorgd aan Vlaamse schapenhouders met meer dan vijftig in Sanitel geregistreerde schapen. Antwoorden was mogelijk via een gefrankeerde enveloppe, die bij de enquête was gevoegd of via een website.
De enquête werd door 75 van de 384 aangeschreven Vlaamse schapenhouders of 19,5% beantwoord. Het aantal respondenten lag in de lijn van de verwachtingen voor schriftelijke enquêtes en was voldoende groot om de gegevens te interpreteren en conclusies te trekken. Het ultieme doel van de enquête was om te polsen naar de huidige kennis en ervaringen van de schapenhouders om zo doelgericht informatie over wormcontrole aan te reiken.
Uitgebreide informatie over de resultaten kun je vinden in Nieuwsbrief 7 (zie ‘Publicaties’) of in het boekje 'Wormen, Wormcontrole, Ontwormen en Wormresistentie - Praktijkrapport Schapen' . Hieronder staan de eindconclusies van de enquête.