Boekenshop

Doorheen de jaren hebben we enkele handboeken/praktijkboeken geschreven. De boeken zijn nog beschikbaar. De bestelmethode is per boek aangegeven. 
                       

Gezonde klauwen op stal - praktijkrapport

Een praktijkboekje over klauwen bij melkvee, 82 pagina's over klauwaandoeningen, -gezondheid en -behandelingen. Als je op de foto links klikt, kun je het praktijkboekje downloaden. Wil je een gedrukte versie? Stuur dan een mailtje naar info@dierenwelzijn.eu. Kostprijs voor een gedrukte versie is 13 euro (inclusief verzendingskosten).

  

 

Afleidingsmateriaal voor varkens gewikt en gewogen

Net verschenen: een praktijkboekje over afleidingsmaterialen bij varkens, 48 pagina's met meer dan 100 foto's. Als je op de foto links klikt, kun je het praktijkboekje downloaden. Wil je een gedrukte versie? Stuur dan een mailtje naar info@dierenwelzijn.eu. Kostprijs voor een gedrukte versie is 7 euro (inclusief verzendingskosten).

  
 
 

Praktijkboek over wol en scheren van schapen

Nu verkrijgbaar: 'Door de wol geverfd. Scheren en wolaandoeningen bij schapen. Praktrijkrapport Schapen'. Het boek behandelt op een praktische manier de meest voorkomende huid- en vachtaandoeningen bij schapen, het scheerproces, wolkwaliteit... Het boek bevat 80 A4-pagina's vol informatie en is met meer dan 130 foto's opgesmukt. Kostprijs: 15 euro exclusief verzendingskosten. Te bestellen via info@dierenwelzijn.eu.

 

 

Boek 'Functionarissen voor het dierenwelzijn. Handboek'

Begin 2013 verscheen een boek over het omgaan met dieren in slachthuizen: lossen van dieren, drijven, fixeren... Het boek is bestemd voor toekomstige functionarissen voor het dierenwelzijn, maar kan ook als handboek voor studenten fungeren.
Het boek bevat 144 pagina's vol informatie, monitorings-documenten en foto's.
Kostprijs: 40 euro inclusief verzendingskosten.
Bestellen via dit INVULDOCUMENT.

 
 

Brochure 'Economische en technische kengetallen in het moderne varkensbedrijf - Praktijkrapport'

In novermber 2013 verscheen de brochure 'Economische en technische kengetallen in het moderne varkensbedrijf - Praktijkrapport' met informatie over soorten kengetallen in de varkenshouderij, een aantal streefwaarden en een aantal factoren die kengetallen beïnvloeden. De brochure kun je HIER downloaden.

 
 

Boek 'Wormen, ontwormen, wormcontrole en wormresistentie - Praktijkrapport schapen'

In 2011 verscheen een boek over de problematiek rond ontwormen en wormresistentie in de schapenhouderij.

Het boekje bevat 60 pagina's vol informatie, praktische tips en foto's. Kostprijs boekje: 13 euro inclusief verzendingskosten (in België).
Bestellen kan via een mail naar info@dierenwelzijn.eu.

 
 

Boek 'Op weg naar landschapsbeheer met schapen'

In 2009 verscheen een boek over begrazingsbegrippen, aandoeningen, wetgeving, rendabiliteit, visies van de schapenhouders en terreinbeheerders, en getuigeninssen van enkele landsschapsbeheerders. Het boek is bestemd voor zowel de schapenhouder als de terreinbeheerder.

Het boekje bevat 82 pagina's vol informatie, praktische tips en foto's. Kostprijs boekje: 13 euro inclusief verzendingskosten (in België).
Bestellen kan via een mail naar info@dierenwelzijn.eu.