Nocturne van het Varken

2de editie

wanneer: woensdag 28 september 2016 om 19.30u stipt
waar? campus van Thomas More|KU Leuven Kleinhoefstraat 4 te 2440 Geel

Gelegenheidstoespraak door mevrouw Sonja De Becker, voorzitter Boerenbond

Tijdens deze jaarlijks wederkerende Geelse manifestatie zal een actueel thema in de varkenshouderij op een laagdrempelige manier belicht worden. Naar aanleiding van de afronding van het demonstratieproject “Meerwekensystemen, rendabiliteit en arbeid”, is dit jaar geopteerd voor het thema toepassing van de verschillende meerwekensystemen en hun impact op management en resultaten op het bedrijf. U krijgt gefundeerde antwoorden op vragen als:

  • Wat is de invloed van de beerkeuze op het geboortegewicht, het speengewicht, de afmestresultaten?
  • Speen ik mijn biggen het best op 19 dagen of 23 dagen of 26 dagen?
  • Hoe moet ik praktisch omgaan met een meerwekensysteem met alternerend spenen?
  • Wat zijn de praktische consequenties (aandachtspunten, voor- en nadelen) van een specifiek meerwekensysteem?
  • ...

Het doel van deze avondmanifestatie bestaat erin om varkenshouders en -voorlichters bij elkaar te brengen en op een vrij informele en een vlot toegankelijke manier te informeren omtrent dit thema. Dit zal gebeuren door middel van enkele korte presentaties in het auditorium. Dit jaar zullen we Sonja De Becker, voorzitter van de Boerenbond, mogen verwelkomen. Zij zal de gelegenheidstoespraak houden.
Nadien wordt er in de landbouwhal gratis "een drankje en een hapje (de frietwagen zal er weer staan!)" aangeboden en kan je kennismaken met demostanden van toeleverende firma’s. Voor elke deelnemer voorzien we een goodiebucket, bestaande uit gadgets en folders van de bedrijven die zich op deze avond presenteren. Verder zal je automatisch ook deelnemen aan de aanwezigheidstombola waar een aantal mooie prijzen verloot worden onder de aanwezigen.

Alles is gratis, inschrijven wel noodzakelijk. Klik alvast hier voor je inschrijving.